Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi syyskuussa 6,2 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin vuoden 2021 syyskuussa 183,6 miljoonaa euroa, mikä oli 6,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2021 syyskuussa oli 22 toimituspäivää** eli yhtä monta toimituspäivää kuin vuoden 2020 syyskuussa.

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 2,5 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-syyskuussa 2021 oli 1 448,4 miljoonaa euroa, jolloin nousua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 2,5 prosenttia.

Tammi-syyskuussa 2021 oli yhtä monta toimituspäivää** kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2020.

– Hienoa, että ravintoloiden ja siten myös foodservice-tukkukauppojen myynti on piristynyt ja toimialalla on pientä kasvua. Oikeamman kuvan kuitenkin saa vertaamalla lukuja vuoteen 2019. Foodservice-tukkujen tämän vuoden tammi-syyskuun liikevaihto on lähes 15 prosenttia pienempi kuin ennen koronaa kaksi vuotta sitten, muistuttaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Suomen Palvelutukkurit Oy

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät.

Jaa julkaisu