Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi elokuussa 4,2 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 elokuussa 4,2 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 664,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi elokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,2 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 13,2 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 1,8 prosenttia. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 4,3 prosenttia elokuuhun 2020 verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 5,9 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 5,5 prosenttia tammi-elokuusta 2020. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,8 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,5 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 7,7 prosenttia edellisvuoden tammi-elokuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja:

PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708

Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liitteet:

Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin elokuussa 2020 ja 2021 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu