PTY ja Kaupan liitto valmistelevat päivitystä koronaohjeistukseen jäsenyrityksille ja kuluttajille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on 30.9.2021 luopunut valtakunnallisesta maskisuosituksesta. Jatkossa alueelliset viranomaiset ohjaavat tilannetta. Lokakuun 1. päivänä 21:stä sairaanhoitopiiristä vain kolmen alueella ei ole voimassa yleistä maskisuositusta julkisissa tiloissa.

Kaupan liitto liittoyhteisöineen sekä Päivittäistavarakauppa ry haluavat osaltaan varmistaa, että myymälät pysyvät turvallisena asiointi- ja työympäristönä joka puolella Suomea.

Sen vuoksi valmistelemme viranomaisia kuullen kaupan alalle myymälöiden turvallisen asioinnin ja työskentelyn ohjeiden päivitystä, jossa huomioidaan myös alueelliset maskisuositukset ja viranomaisohjeistukset sekä niiden vaikutukset. Julkaisemme päivitetyn ohjeen 8.10.2021 .

Suosittelemme edelleen turvallisen asioinnin ja työskentelyn käytäntöjen noudattamista myymälöissä.

Jaa julkaisu