Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi heinäkuussa 4,8 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 heinäkuussa 4,8 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 686,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi heinäkuussa eniten Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmässä, yhteensä 5,3 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi niin ikään 4,2 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kohosi 4,6 prosenttia heinäkuusta 2020. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 5,0 prosenttia heinäkuuhun 2020 verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 6,1 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 5,7 prosenttia tammi-heinäkuusta 2020. Samaan aikaan Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto nousi 7,1 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi yhteensä 7,2 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 6,8 prosenttia.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Jaa julkaisu