Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi kesäkuussa 2,5 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 kesäkuussa 2,5 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 718,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi kesäkuussa eniten Elintarvikkeet-tuoteryhmässä, yhteensä 2,7 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi niin ikään 2,6 prosenttia. Pukeutuminen-tuoteryhmän liikevaihto kohosi 0,9 prosenttia kesäkuusta 2020. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 2,2 prosenttia kesäkuuhun 2020 verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 6,4 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 5,9 prosenttia tammi-kesäkuusta 2020. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto nousi 7,5 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi yhteensä 7,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 7,4 prosenttia.
 

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin kesäkuussa 2020 ja 2021 kuvioina (html) ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu