Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi toukokuussa 0,9 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 toukokuussa 0,9 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 688,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toukokuussa eniten Pukeutuminen-tuoteryhmässä, yhteensä 4,3 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 1,0 prosenttia. Elintarvikkeet-tuoteryhmän liikevaihto kohosi 1,4 prosenttia toukokuusta 2020. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto nousi 0,1 prosenttia toukokuuhun 2020 verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 7,1 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 6,6 prosenttia tammi-toukokuusta 2020. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto nousi 8,4 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi yhteensä 8,5 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 8,0 prosenttia.

Toimialan kehitykseen vaikutti osaltaan koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vuotta aiemmin.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liitteet: Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin toukokuussa 2021 ja 2020 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu