Foodservice-tukkukaupan liikevaihto laski maaliskuussa 9,3 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin vuoden 2021 maaliskuussa 133,6 miljoonaa euroa, mikä oli 9,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2021 maaliskuussa oli 23 toimituspäivää** eli 1 toimituspäivä enemmän kuin vuoden 2020 maaliskuussa.

– Maaliskuun 9,3 prosentin myynnin lasku ei anna oikeaa kuvaa foodservice-sektorin tilanteesta, koska vertailuajankohtana on viime vuoden maaliskuu, jolloin koronapandemia sulkutoimenpiteineen alkoi. Oikeampi vertailuajankohta olisi maaliskuu 2019, johon verrattuna tämän vuoden myynti on laskenut 23 prosenttia. Majoitus- ja ravitsemusalan sulkutoimenpiteiden seurauksena myös tukkujen ja muiden ravintolatoiminnan taustalla olevien yritysten liikevaihto on kärsinyt merkittävästi, toteaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Liikevaihto laski tammi-maaliskuussa 22,1 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-maaliskuussa 2021 oli 395,9 miljoonaa euroa, jolloin laskua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 22,1 prosenttia.

Tammi-maaliskuussa 2021 oli yksi toimituspäivä** vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2020.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Suomen Palvelutukkurit Oy
**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät. Maaliskuussa ei ollut arkipyhiä.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liite: Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon vuosimuutos ja arvo (pdf) 
 

Jaa julkaisu