Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi helmikuussa 4,6 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 helmikuussa 4,6 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 558,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa eniten Elintarvikkeet-tuoteryhmässä, yhteensä 7,0 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi niin ikään 3,2 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto puolestaan laski 16,0 prosenttia helmikuusta 2020. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto laski 1,4 prosenttia helmikuuhun 2020 verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 7,0 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 2021 elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 9,3 prosenttia tammi-helmikuusta 2020. Samaan aikaan Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto nousi 1,6 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi yhteensä 5,7 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui tammi-helmikuussa 10,8 prosenttia.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin helmikuussa 2021 ja 2020 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu