Hyödynnä laajoja aukioloaikoja pääsiäisen ruokaostoksilla

Päivittäistavarakaupan yritykset kehottavat kuluttajia tekemään pääsiäisen ruokaostokset ajoissa. Näin voidaan välttää pahimpia ruuhkia ja varmistaa turvallinen asiointi myös pääsiäispyhien aikaan.

Päivittäistavarakaupat ovat valmistautuneet vilkkaaseen pääsiäissesonkiin ja kehottavat myös kuluttajia varautumaan ostosten tekoon ajoissa. Kannattaa hyödyntää kauppojen laajoja aukioloaikoja ja suunnata ostoksille heti alkuviikosta tai hiljaisempina vuorokauden aikoina. Jotkut myymälät palvelevat pääsiäisen alla jopa ympäri vuorokauden.

Myös verkkokauppaa kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan. Suuren kysynnän takia verkkokaupan tilaukset on hyvä tehdä vaikka saman tien.

– Päivittäistavarakauppa on koronapandemian alusta alkaen tehnyt useita asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuutta parantavia toimia. Kaupassa on turvallista asioida. Muistetaan kuitenkin suunnitella ostosreissut etukäteen ja noudatetaan turvallisen asioinnin ohjeita, kehottaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Turvallisen asioinnin ohjeet kaupan asiakkaille

  • Älä asioi myymälässä sairaana tai edes oireettomana karanteenissa  
  • Käytä kasvomaskia 
  • Huolehdi hyvästä käsi-, yskimis- ja aivastushygieniasta  
  • Pidä yli kahden metrin turvaväli toisiin ihmisiin  
  • Asioi myymälässä suunnitelmallisesti ja mahdollisimman pienellä seurueella, mieluummin yksin 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry, p. 040 068 8708

Jaa julkaisu