Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 9,3 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2021 tammikuussa 9,3 prosenttia edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 602,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi tammikuussa eniten Elintarvikkeet-tuoteryhmässä, yhteensä 11,6 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi niin ikään 8,0 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto puolestaan laski 6,5 prosenttia tammikuusta 2020. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 4,2 prosenttia tammikuuhun 2020 verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin tammikuussa 2021 ja 2020 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu