Kaupan asiointiympäristö pidetään turvallisena yhdessä

Päivittäistavarakauppa on koronapandemian alusta alkaen toteuttanut useita omaehtoisia toimenpiteitä parantaakseen asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta. Tautitilanteen yhä heikentyessä on tärkeää, että kaikki noudattavat turvallisen asioinnin ohjeita.

Asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus on kaupan yrityksille ensisijaisen tärkeää. Kaupoissa huolehditaan hygieniasta ja siivotaan tehostetusti. Turvallisesta asioinnista muistutetaan eri tavoin, käytössä ovat muun muassa kuulutukset, julisteet, infonäytöt ja lattiatarrat. Myymälöissä kehotetaan pitämään yli kahden metrin turvaväli toisiin ihmisiin, ja asiakkaille on huhtikuusta alkaen tarjottu mahdollisuus käsienpesuun tai käsidesin käyttöön.

THL suosittelee tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä koko maassa. Myös Päivittäistavarakauppa suosittelee vahvasti asiakkaille kasvosuojaimen käyttöä aina myymälässä asioidessa. Suositus koskee myös myymälähenkilökuntaa. 

– Asiakkaat noudattavat kiitettävästi turvallisen asioinnin ohjeita, käyttävät maskia ja huolehtivat turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Tautitilanteen heikentyessä edelleen on tärkeää muistuttaa näistä ja varmistaa, että aivan kaikki noudattavat annettuja ohjeita. Näin varmistamme toimivan ruokahuollon pandemian jatkuessa, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto

Elintarvikehuolto turvataan kaikissa olosuhteissa

Suomen elintarvikehuolto nojaa vahvasti kotimaiseen maatalouteen ja elintarviketeollisuuteen sekä tehokkaasti ja luotettavasti toimivaan elintarvikejakeluun ja kauppaan, toimivaa tuontia unohtamatta. Ruokaketju tekee hyvää yhteistyötä myös poikkeuksellisina aikoina turvatakseen häiriöttömän elintarvikehuollon. 

– Alkutuotanto, elintarviketeollisuus ja kauppa yhdessä varmistavat, että tuotteita on saatavilla kysynnän mukaisesti. Tavara liikkuu, hyllyt eivät tyhjene eikä maaliskuussa koetun kaltaiseen hamstraukseen ole syytä, Luoto vakuuttaa. 

Päivittäistavarakauppa vetoaa, että kuluttajat pitäisivät turvallisen asioinnin ohjeet mielessä edelleen. Kauppareissuja kannattaa nyt suunnitella tavallista huolellisemmin. 

– Kannattaa miettiä, voisiko ostoksilla käydä esimerkiksi ruuhkaisimpien aikojen ulkopuolella, hieman harvemmin ja mieluummin yksin kuin porukalla. Nyt on hyvä hyödyntää pitkiä aukioloja ja laajaa myymäläverkostoa. Meistä jokaisen vastuulla on huolehtia siitä, että ruokakaupassa on turvallista asioida ja tehdä töitä, Luoto muistuttaa. 

Turvallisen asioinnin ohjeet kaupan asiakkaalle

  • Älä asioi myymälässä sairaana tai edes oireettomana karanteenissa 
  • Käytä kasvosuojainta
  • Huolehdi hyvästä käsi-, yskimis- ja aivastushygieniasta 
  • Pidä yli kahden metrin turvaväli myymälän henkilökuntaan ja toisiin asiakkaisiin 
  • Asioi myymälässä suunnitelmallisesti ja mahdollisimman pienellä seurueella

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry, p. 040 068 8708
 

Jaa julkaisu