Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi joulukuussa 7,5 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2020 joulukuussa 7,5 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 890,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi joulukuussa eniten elintarvikkeet-tuoteryhmässä, yhteensä 10,1 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi niin ikään joulukuussa 7,2 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto puolestaan laski 10,2 prosenttia vuoden 2019 joulukuusta. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 3,3 prosenttia vuoden 2019 joulukuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 7,5 prosenttia

Liikevaihto kasvoi vuoden 2020 tammi-joulukuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 10,8 prosenttia vuoden 2019 tammi-joulukuusta. Samaan aikaan käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto nousi 1,1 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi vastaavana aikana yhteensä 7,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui tammi-joulukuussa 16,9 prosenttia. 

– Joulukuussa, samoin kuin koko vuoden mittaan, tavaratalojen ja hypermarketketjujen liikevaihtoa kasvatti etenkin elintarvikkeiden kauppa, jossa myynti nousi yli 10 prosenttia vuoden takaisesta. Myös kodin ja vapaa-ajan tuotteissa myynti oli keväästä lähtien vilkasta. Pukeutumisen tuoteryhmässä joulukuu loivensi hieman myynnin alamäkeä, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 040 068 8708
Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin joulukuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu