Foodservice-tukkukaupan liikevaihto laski joulukuussa 20,4 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin vuoden 2020 joulukuussa 150,5 miljoonaa euroa, mikä oli 20,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2020 joulukuussa oli 21 toimituspäivää** eli kolme päivää enemmän kuin vuoden 2019 joulukuussa.

Liikevaihto supistui tammi-joulukuussa 17,7 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto oli vuoden 2020 tammi-joulukuussa 1 883,5 miljoonaa euroa, jolloin laskua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kertyi 17,7 prosenttia.

Vuoden 2020 tammi-joulukuussa oli kaksi toimituspäivää** enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2019.

– Foodservice-tukkukaupoille mennyt vuosi on ollut hyvin raskas ja yritykset ovat joutuneet sopeuttamaan toimintaansa koronatilanteen pitkittyessä. Erilaiset ravintola- ja tapahtumatoiminnan rajoitukset, matkustusrajoitukset sekä laajamittainen siirtyminen työntekoon ja koulunkäyntiin etänä ovat olleet toimialalle kova isku. Kustannustukipaketit ovat olleet alalle tärkeitä, mutta niiden myöntökriteereitä on välttämätöntä uudistaa muun muassa tukikattosumman osalta, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Suomen Palvelutukkurit Oy

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät. Joulukuussa arkipyhiä olivat 24.12.-25.12.2020.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 040 068 8708
Tilastokeskus, aktuaari Mauri Niiniaho p. 029 551 3409

Liite:  Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon vuosimuutos ja arvo (pdf) 
 

Jaa julkaisu