Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 10,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2020 lokakuussa 10,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 666,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi lokakuussa eniten elintarvikkeet-tuoteryhmässä, yhteensä 15,6 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto niin ikään kasvoi lokakuussa 11,1 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto puolestaan laski 19,9 prosenttia vuoden 2019 lokakuusta. Käyttötavarat yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi kaikkiaan 1,3 prosenttia vuoden 2019 lokakuuhun verrattuna.

– Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihdon veturi oli elintarvikkeiden kauppa, jossa myynti kasvoi 15,6 prosenttia vuoden takaisesta. Käyttötavaramyynti tasaantui lokakuussa lähes viimevuotiselle tasolle, mutta pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihdon lasku jatkuu jyrkkänä, kertoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 7,8 prosenttia

Liikevaihto kasvoi vuoden 2020 tammi-lokakuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 11,5 prosenttia vuoden 2019 tammi-lokakuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto yhteensä nousi 0,6 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi vastaavana aikana yhteensä 7,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui tammi-lokakuussa 18,0 prosenttia. 

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin lokakuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu