PTY:n uusi puheenjohtaja Ari Akseli: Kilpailu takaa parhaat palvelut

Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli on valittu Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) hallituksen puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle 1. tammikuuta 2021 alkaen. Akseli on ollut PTY:n hallituksen jäsen vuodesta 2017 ja toiminut hallituksen puheenjohtajana vuosina 2017 ja 2018. Hallituksen varapuheenjohtajiksi on valittu SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine ja Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Nicholas Pennanen.

– Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen myös päivittäistavarakaupassa. Olemme kuitenkin pystyneet varmistamaan turvallisen asiointi- ja työympäristön asiakkaille ja henkilökunnalle. Kauppa on osoittanut kykynsä reagoida muuttuviin tilanteisiin ja säilyttänyt kuluttajien luottamuksen, Päivittäistavarakauppa ry:n tuleva puheenjohtaja Ari Akseli sanoo.

Kuluttajien etu tulee pitää mielessä myös kaupan toimialaan liittyvää lainsäädäntöä kehitettäessä. On syytä välttää tarpeetonta sääntelyä ja uudistaa kilpailua rajoittavaa lainsäädäntöä. Esimerkiksi apteekkitoimintaa sekä alkoholin myyntiä koskevat lainsäädäntömme eivät nykyisellään vastaa tarkoitustaan. Markkinoiden avaaminen ja sitä kautta kilpailun lisääminen takaisivat kuluttajille parhaat palvelut, monipuoliset valikoimat ja edulliset hinnat.

– Toivomme, että viranomaiset luottavat jatkossakin päivittäistavarakaupan kykyyn kehittää laajaa toimintakenttäänsä vastuullisesti. Hyviä esimerkkejä alan onnistuneesti toteuttamista uudistuksista ovat aukioloaikojen vapauttaminen ja alkoholilainsäädännön uudistaminen. Molemmat uudistukset ovat parantaneet palveluiden saatavuutta ja siten hyödyttäneet kuluttajaa merkittävästi, Ari Akseli muistuttaa.

Päivittäistavarakauppa ry:n hallitus 2021

Puheenjohtaja:
Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, Kesko Oyj

Varapuheenjohtajat:
Kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK
Toimitusjohtaja Nicholas Pennanen, Lidl Suomi Ky

Jäsenet:
Kauppias Pauli Jaakola, K-kauppiasliitto ry
Toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää, Osuuskauppa PeeÄssä
Toimitusjohtaja Vesa Laineenkare, Wihuri Oy
Kaupallinen johtaja Jaakko Mäkinen, R-kioski Oy
Toimitusjohtaja Jussi Nummelin, Minimani Yhtiöt Oy (aloittaa toimitusjohtajana 1.1.2021)
Toimitusjohtaja Mika Rautiainen, Tokmanni-konserni
 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry, p. 0400 688 708
 

Kuva: Ari Akseli (Lähde: Kesko)

Jaa julkaisu