Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 8,2 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2020 syyskuussa 8,2 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 614,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi syyskuussa eniten elintarvikkeiden tuoteryhmässä, yhteensä 11,1 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi syyskuussa 9,2 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan laski 11,8 prosenttia syyskuusta 2019. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto yhteensä kasvoi 3,0 prosenttia syyskuuhun 2019 verrattuna.

– Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihtoa lisäsi syyskuussa erityisesti elintarvikkeiden kauppa, jossa myynti kasvoi yli 11 prosenttia vuoden takaisesta. Myös kodin ja vapaa-ajan tuotteiden myynti jatkui erittäin myönteisenä. Sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto on vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana laskenut voimakkaasti, yhteensä 17,7 prosenttia, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 7,5 prosenttia

Liikevaihto kasvoi vuoden 2020 tammi-syyskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 11,0 prosenttia vuoden 2019 tammi-syyskuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto nousi 0,5 prosenttia. Niin ikään kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi, yhteensä 7,2 prosenttia edellisvuoden tammi-syyskuuhun verrattuna. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui tammi-syyskuussa 17,7 prosenttia. 

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin syyskuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu