Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi elokuussa 4,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2020 elokuussa 4,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 633,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi elokuussa eniten kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmässä, yhteensä 10,7 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto laski elokuussa 14,0 prosenttia ja elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto nousi 4,5 prosenttia vuoden 2019 elokuusta. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,2 prosenttia vuoden 2019 elokuuhun verrattuna.

– Yli 10 prosentin vahvaa kasvua kodin ja vapaa-ajan ostoissa voidaan pitää erittäin myönteisenä. Koronaepidemian kurittama pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan jatkoi elokuussa laskua. Koko vuoden osalta tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihdon kasvun veturina on toiminut elintarvikekauppa, jossa myynti on kasvanut 11 prosenttia, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 7,5 prosenttia

Liikevaihto kasvoi vuoden 2020 tammi-elokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 11,0 prosenttia vuoden 2019 tammi-elokuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto nousi hienoiset 0,2 prosenttia. Niin ikään kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi, yhteensä 6,9 prosenttia edellisvuoden tammi-elokuuhun verrattuna. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan väheni tammi-elokuussa 18,6 prosenttia. 

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin elokuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu