Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi heinäkuussa 10,0 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2020 heinäkuussa 10,0 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 655,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi heinäkuussa eniten elintarvikkeiden tuoteryhmässä, yhteensä 12,7 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kohosi heinäkuussa 9,9 prosenttia ja pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto laski 10,5 prosenttia vuoden 2019 heinäkuusta. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 4,5 prosenttia vuoden 2019 heinäkuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 7,9 prosenttia

Liikevaihto kasvoi vuoden 2020 tammi-heinäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 12,0 prosenttia vuoden 2019 tammi-heinäkuusta. Käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski samaan aikaan hienoiset 0,4 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto väheni tammi-heinäkuussa 19,3 prosenttia. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan kasvoi 6,3 prosenttia edellisvuoden tammi-heinäkuuhun verrattuna.

Toimialan kehitykseen vaikutti koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet: Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin heinäkuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu