Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi kesäkuussa 14,9 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2020 kesäkuussa 14,9 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 700,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi kesäkuussa eniten koti ja vapaa-ajan tuoteryhmässä, yhteensä 17,7 prosenttia. Elintarvikkeet-tuoteryhmän liikevaihto kohosi kesäkuussa 15,5 prosenttia ja pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan kasvoi 2,7 prosenttia vuoden 2019 kesäkuusta. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 13,8 prosenttia vuoden 2019 kesäkuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi vuoden alkupuoliskolla 7,6 prosenttia

Liikevaihto kasvoi vuoden 2020 tammi-kesäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä yhteensä 11,8 prosenttia vuoden 2019 tammi-kesäkuusta. Käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto supistui samaan aikaan 1,3 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto väheni tammi-kesäkuussa 20,8 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan kasvoi 5,7 prosenttia edellisvuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna.

Toimialan kehitykseen vaikutti koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet: Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin kesäkuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu