Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto nousi helmikuussa 9,0 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto nousi helmikuussa 9,0 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 534,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 10,5 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto nousi sen sijaan 2,7 prosenttia. Koti ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta liikevaihto kohosi 6,4 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kohosi yhteensä 5,5 prosenttia vuoden 2019 helmikuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 6,7 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 8,6 prosenttia vuoden 2019 tammi-helmikuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,6 prosenttia. Laskua kertyi pukeutumisen tuoteryhmässä 1,3 prosenttia, kun taas kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 4,0 prosenttia edellisvuoden tammi-helmikuuhun verrattuna.

Tavaratalokaupan myynnin kehitykseen vaikutti osaltaan karkauspäivä helmikuussa 2020. Myyntipäiviä oli nyt yksi enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin helmikuussa 2020 ja 2019 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu