Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi marraskuussa 6,0 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi marraskuussa 6,0 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 636,1 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi marraskuussa elintarvikkeiden sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmissä molemmissa 6,0 prosenttia. Myös pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 6,4 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia vuoden 2018 marraskuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 4,4 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,5 prosenttia vuoden 2018 tammi-marraskuusta. Myös käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 4,2 prosenttia. Kasvua kertyi kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 4,8 prosenttia sekä pukeutumisen tuoteryhmässä puolestaan 2,4 prosenttia edellisvuoden tammi-marraskuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Reetta-Maria Salokannel p. 029 551 3657

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin marraskuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu