Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 5,8 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi lokakuussa 5,8 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 603,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi lokakuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 7,1 prosenttia. Myös kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 5,6 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan laski 0,3 prosenttia vuodentakaisesta. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 3,6 prosenttia vuoden 2018 lokakuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 4,2 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,3 prosenttia vuoden 2018 tammi-lokakuusta. Myös käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 3,9 prosenttia. Kasvua kertyi kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 4,7 prosenttia sekä pukeutumisen tuoteryhmässä puolestaan 2,0 prosenttia edellisvuoden tammi-lokakuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, yliaktuaari Suvi Kiema p. 029 551 3509

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin syyskuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu