Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi syyskuussa 4,9 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi syyskuussa 4,9 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 567,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi syyskuussa kaikissa tuoteryhmissä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 9,9 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 5,5 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 6,7 prosenttia vuoden 2018 syyskuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi syyskuussa 3,9 prosenttia.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 4,0 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,0 prosenttia vuoden 2018 tammi-syyskuusta. Myös käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 4,0 prosenttia. Kasvua kertyi kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 4,6 prosenttia sekä pukeutumisen tuoteryhmässä puolestaan 2,3 prosenttia edellisvuoden tammi-syyskuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, yliaktuaari Suvi Kiema p. 029 551 3509

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin syyskuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu