Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi elokuussa 7,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi elokuussa 7,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 607,1 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi elokuussa kaikissa tuoteryhmissä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 11,9 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 9,0 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 9,7 prosenttia vuoden 2018 elokuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi elokuussa 6,3 prosenttia.

– Käyttötavarakaupan elokuun myynnin kasvu oli merkittävä. Erityisen ilahduttavaa oli pukeutumisen kaupan lähes 12 prosentin kasvu, joka nosti samalla koko vuoden kehityksen plussalle. Jos talouden suhdanteessa ei tapahdu äkkikäännettä ja kuluttajien luottamuksessa oman talouteen ei tapahdu suuria muutoksia loppuvuoden aikana, niin voimme päästä tänä vuonna pukeutumisen kaupassa positiiviseen kehitykseen monen vuoden tauon jälkeen, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 3,9 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,0 prosenttia vuoden 2018 tammi-elokuusta. Myös käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 3,6 prosenttia. Kasvua kertyi kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 4,5 prosenttia sekä pukeutumisen tuoteryhmässä puolestaan 1,3 prosenttia edellisvuoden tammi-elokuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin elokuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu