Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi toukokuussa 4,3 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi toukokuussa 4,3 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 612,9 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toukokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 6,8 prosenttia. Myös kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 2,9 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan laski 7,3 prosenttia vuodentakaisesta. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi hienoiset 0,1 prosenttia vuoden 2018 toukokuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 3,0 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,0 prosenttia vuoden 2018 tammi-toukokuusta. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 2,3 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski 2,9 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,9 prosenttia edellisvuoden tammi-toukokuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin toukokuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu