Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi huhtikuussa 7,1 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi huhtikuussa 7,1 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 587,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi huhtikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 14,3 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan laski 20,7 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi huhtikuussa hienoiset 0,1 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto supistui 6,3 prosenttia vuoden 2018 huhtikuuhun verrattuna.

– Myynnin kehitykseen vaikutti osaltaan pääsiäisen ajoittuminen tänä vuonna huhtikuulle, kun viime vuonna pääsiäinen oli maalis-huhtikuun vaihteessa. Pääsiäisen ajoittuminen eri kuukausille näkyy erityisesti ruuan myynnin kehityksessä maalis-huhtikuun aikana, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa 2,6 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-huhtikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 3,3 prosenttia vuoden 2018 tammi-huhtikuusta. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 2,0 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski 1,5 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 prosenttia edellisvuoden tammi-huhtikuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin huhtikuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu