Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi helmikuussa 2,8 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi helmikuussa 2,8 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 490,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,9 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 3,4 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski hienoiset 0,2 prosenttia vuodentakaisesta. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia vuoden 2018 helmikuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi–helmikuussa 1,7 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,5 prosenttia vuoden 2018 tammi-helmikuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan jäi vuodentakaiselle tasolleen. Laskua kertyi pukeutumisen tuoteryhmässä 2,4 prosenttia, kun taas kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 0,9 prosenttia edellisvuoden tammi-helmikuuhun verrattuna.

– Alkuvuoden myynnin kasvun taustalla on elintarvikekauppa. Sen sijaan käyttötavarakauppa ei ole kääntynyt kasvu-uralle. Kuluttajien ostovoiman, vahvan kuluttajaluottamuksen ja myönteisen talouskehityksen ylläpitäminen on tärkeää kotimaiselle kauppa- ja palvelusektorille. Tulevalla vaalikaudella on tärkeää turvata myös kotimaisille kaupan toimijoille tasapuoliset toimintaedellytykset EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen kanssa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto painottaa.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Stockmann.

Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin helmikuussa 2019 ja 2018 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
 

Jaa julkaisu