Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi joulukuussa 2,2 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin joulukuussa 171,7 miljoonaa euroa, mikä oli 2,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2018 joulukuussa oli 17 toimituspäivää** eli yksi päivä vähemmän kuin vuoden 2017 joulukuussa.

Liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 4,3 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-joulukuussa 2018 oli 2 142,0 miljoonaa euroa, jolloin kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 4,3 prosenttia.

Tammi-joulukuussa 2018 oli yhtä monta toimituspäivää** kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2017.

– Vuoden 2018 hyvä taloudellinen suhdanne heijastui myös Foodservice-tukkukaupan myyntiin, jonka kasvu oli selvästi parasta kuuteen vuoteen. Edellisen kerran näin vahvaa kasvua nähtiin vuonna 2012, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Suomen Palvelutukkurit Oy
**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai–perjantai) pl. arkipyhät. Joulukuussa arkipyhiä olivat 6.12.2018 ja 24.–26.12.2018.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liite: Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon vuosimuutos ja arvo (pdf)

Foodservice-tukkukauppa on tärkeä osa päivittäis- ja käyttötavaratavarakaupan kokonaispalvelua. Se vastaa vähittäiskaupan ulkopuolisesta tavaranvälityksestä. Foodservice-tukkukaupan suurimmat asiakasryhmät ovat hotellit, kahvilat ja ravintolat sekä julkishallinnon laitokset kuten sairaalat, koulut ja päiväkodit. Tuotteiden ja tavarantoimitusten turvallisuuden ja toimitusvarmuuden takaaminen on Foodservice-tukkukaupassa erityisen tärkeää, koska alalla toimitaan yhteiskunnallisesti haavoittuvissa toiminnoissa, kuten lasten- ja vanhustenhuollossa sekä sairaanhoidossa.

Jaa julkaisu