Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi marraskuussa 2,1 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi marraskuussa 2,1 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 598,3 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi marraskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 3,7 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 1,0 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä kertyi laskua 4,5 prosenttia vuodentakaisesta. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto väheni 0,5 prosenttia vuoden 2017 marraskuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa 2,5 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-marraskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,0 prosenttia vuoden 2017 tammi-marraskuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan laski 0,3 prosenttia. Laskua kertyi pukeutumisen tuoteryhmässä 3,8 prosenttia, kun taas kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuoden tammi-marraskuuhun verrattuna.
Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin marraskuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.

Jaa julkaisu