Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 0,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi lokakuussa 0,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 570,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi lokakuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 3,5 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski lokakuussa 11,4 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 0,9 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 4,6 prosenttia vuoden 2017 lokakuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa 2,6 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-lokakuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,0 prosenttia vuoden 2017 tammi-lokakuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan laski 0,2 prosenttia. Laskua kertyi pukeutumisen tuoteryhmässä 3,8 prosenttia, kun taas kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuoden tammi-lokakuuhun verrattuna.
Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin lokakuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.

Jaa julkaisu