Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi elokuussa 2,8 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi elokuussa 2,8 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 565,2 miljoonaa euroa.
Liikevaihto kasvoi elokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 5,0 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 0,8 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä kertyi laskua 7,3 prosenttia vuodentakaisesta. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto väheni 1,4 prosenttia vuoden 2017 elokuuhun verrattuna.
Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 3,1 prosenttia
Liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,5 prosenttia vuoden 2017 tammi-elokuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi puolestaan 0,4 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 2,9 prosenttia edellisvuoden tammi-elokuuhun verrattuna.
Tilaston taustatiedot
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.
*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.
Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin elokuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.
Jaa julkaisu