Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi heinäkuussa 1,5 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi heinäkuussa 1,5 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 565,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi heinäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,4 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto sen sijaan supistui. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto laski heinäkuussa 7,8 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 2,8 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 4,2 prosenttia vuoden 2017 heinäkuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 3,2 prosenttia

Liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,5 prosenttia vuoden 2017 tammi-heinäkuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi puolestaan 0,6 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 1,8 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 2,2 prosenttia edellisvuoden tammi-heinäkuuhun verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, yliaktuaari Aki Niskanen p. 029 551 2657
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin heinäkuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.

Jaa julkaisu