Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi toukokuussa 5,2 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi toukokuussa 5,2 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 587,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toukokuussa kaikissa tuoteryhmissä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 8,1 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 6,7 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 7,1 prosenttia vuoden 2017 toukokuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi toukokuussa 4,1 prosenttia.
– Aurinkoinen ja lämmin sää siivitti toukokuun tavaratalokaupan hyvään kasvuun. Erityisen ilahduttavaa oli pukeutumisen yli kahdeksan prosentin myynnin kehitys. Positiivista on myös koko alkuvuoden hyvä kehitys käyttötavarakaupassa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.
Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 4,1 prosenttia vuodentakaisesta 
Liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 4,6 prosenttia vuoden 2017 tammi-toukokuusta. Samaan aikaan käyttötavaroiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 3,0 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 3,7 prosenttia ja pukeutumisen tuoteryhmän 1,0 prosenttia edellisvuoden tammi-toukokuuhun verrattuna.
Tilaston taustatiedot
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.
*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.
Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin toukokuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.
Jaa julkaisu