Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi helmikuussa 4,0 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi helmikuussa 4,0 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 476,9 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 5,6 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi puolestaan 1,4 prosenttia, kun sen sijaan pukeutumisen tuoteryhmässä kertyi laskua 2,8 prosenttia vuodentakaisesta. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,3 prosenttia vuoden 2017 helmikuuhun verrattuna.
– Tavaratalo- ja hypermarketryhmän myynti jatkui helmikuussa pirteänä. Vahvistunut kuluttajien luottamus omaan talouteen näkyy käyttötavarakaupan myönteisessä kehityksessä heikon viime vuoden jälkeen. Nyt on tärkeää jatkaa toimenpiteitä, joilla talouden kehityksen hyvä suunta ja kotimarkkinoiden elpyminen edelleen vahvistuvat, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto painottaa.
Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 4,4 prosenttia vuodentakaisesta 
Liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 5,9 prosenttia. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi samaan aikaan 2,1 prosenttia, kun taas pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 0,8 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,3 prosenttia edellisvuoden tammi-helmikuuhun verrattuna.
Tilaston taustatiedot
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.
*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani.
Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin helmikuussa 2018 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Tammikuusta 2018 lähtien tavaratalokaupan myyntiluvuissa ei ole Stockmann mukana elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta. Tavaratalokaupan ja siihen sisältyvän elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihdon arvon aikasarjoissa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2017 ja 2018 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2018 vertailutiedoissa.
Jaa julkaisu