Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi marraskuussa 0,3 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi marraskuussa 0,3 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 594,7 miljoonaa euroa.
Liikevaihto kasvoi marraskuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä, jossa lisäystä vuodentakaiseen verrattuna kertyi 3,0 prosenttia. Sen sijaan pukeutumisen sekä kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmissä liikevaihto laski. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 7,7 prosenttia sekä kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 2,6 prosenttia edellisvuoden marraskuusta. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto väheni 4,0 prosenttia.
Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammi-marraskuussa 1,2 prosenttia vuodentakaisesta 
Liikevaihto laski tammi-marraskuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 6,4 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 8,3 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto supistui näin ollen 7,7 prosenttia vuodentakaisesta. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan kasvoi 2,5 prosenttia edellisvuoden tammi-marraskuuhun verrattuna.
Tilaston taustatiedot
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.
*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on vertailuluvuissa Anttila-ketju ja sen konkurssipesä.
Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin marraskuussa 2017 ja 2016 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Jaa julkaisu