Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi lokakuussa 1,2 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi lokakuussa 1,2 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 580,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi lokakuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,1 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia, kun sen sijaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto supistui 2,6 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 0,2 prosenttia vuoden 2016 lokakuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammi-lokakuussa 1,4 prosenttia vuodentakaisesta

Liikevaihto laski tammi-lokakuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 6,3 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 8,9 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto supistui näin ollen 8,2 prosenttia vuodentakaisesta. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan kasvoi 2,5 prosenttia edellisvuoden tammi-lokakuuhun verrattuna.
– Lokakuussa tavaratalo- ja hypermarketkauppa kehittyi positiivisesti. Erityisen ilahduttavaa oli lähes viiden prosentin kasvu pukeutumisen myynnissä. Lokakuun myynti antaa tämän ryhmän myynnistä vertailukelpoisemman kuvan kuin vuoden aiemmat myyntitilastot. Käyttötavarakaupan tilastoa on aiemmin tänä vuonna vääristänyt se, että Anttila-ketjun myynnit ovat mukana vuoden 2016 vertailuluvuissa, mutta eivät enää vuoden 2017 tiedoissa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.
Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on vertailuluvuissa Anttila-ketju ja sen konkurssipesä.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin lokakuussa 2017 ja 2016 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu