Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi elokuussa 3,5 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin elokuussa 187,7 miljoonaa euroa, mikä oli 3,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.
Vuoden 2017 elokuussa oli 23 toimituspäivää** eli saman verran kuin vuoden 2016 elokuussa. 
Liikevaihto kasvoi tammi-elokuussa 1,5 prosenttia vuodentakaisesta
Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-elokuussa 2017 oli 1 354,7 miljoonaa euroa, jolloin kasvua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 1,5 prosenttia.
Tammi-elokuussa 2017 oli yhtä monta toimituspäivää** kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2016.
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.
Foodservice-tukkukauppa vastaa vähittäiskaupan ulkopuolisesta tavaranvälityksestä. Alasta käytetään myös nimitystä HoReCa-tukkukauppa. Päivittäin joka toinen suomalainen käyttää Foodservice-tukkukaupan yritysten palveluita ruokaillessaan ravintoloissa, kahviloissa sekä työpaikka- ja kouluruokaloissa. Hotellien, kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi julkishallinnon laitokset ovat alan yritysten suurimpia asiakkaita. Suomen yli 20 000 ammattikeittiötä tarjoavat asiakkailleen vuosittain lähes 870 miljoonaa ateriaa. Niiden raaka-aineista suurin osa hankitaan Foodservice-tukkukaupoista.
*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Suomen Palvelutukkurit Oy
**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät. Elokuussa ei ollut arkipyhiä.
Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Tammikuusta 2017 lähtien Foodservice-tukkukaupan myyntiluvuissa on mukana myös Suomen Palvelutukkurit Oy:n myynti. Liikevaihdon arvon aikasarjassa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2016 ja 2017 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2017 vertailutiedoissa.
Jaa julkaisu