Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski toukokuussa 0,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto laski toukokuussa 0,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 566,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski toukokuussa pukeutumisen sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 9,2 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 7,4 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 7,9 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan kasvoi toukokuussa 4,3 prosenttia 2016 toukokuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammi-toukokuussa 2,2 prosenttia vuodentakaisesta

Liikevaihto laski tammi-toukokuussa sekä pukeutumisen että kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä molemmissa 9,4 prosenttia. Näin ollen käyttötavaroiden tuoteryhmän yhteenlaskettu liikevaihto supistui saman verran vuodentakaisesta. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan kasvoi 1,8 prosenttia edellisvuoden tammi-toukokuuhun verrattuna.

– Toukokuun ja koko alkuvuoden käyttötavarakaupan tilastoa vääristää se, että Anttila-ketjun myynnit ovat mukana vuoden 2016 vertailuluvuissa, mutta eivät enää vuoden 2017 tiedoissa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on vertailuluvuissa Anttila-ketju ja sen konkurssipesä.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708  
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin toukokuussa 2017 ja 2016 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu