PTY:n uusi puheenjohtaja Jorma Rauhala: Sääntelyn purkua jatkettava

Päivittäistavarakauppa ry:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Keskon varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala. Hän aloittaa puheenjohtajana 1.1.2017, jolloin SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laineen kaksivuotinen puheenjohtajuuskausi päättyy. Rauhala on toiminut yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2013 lähtien ja hallituksen puheenjohtajana aiemmin vuosina 2013 ja 2014. Yhdistyksen varapuheenjohtajana jatkaa Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Uusi puheenjohtaja painottaa, että Sipilän hallituksen tavoitteet sääntelyn purussa on vietävä loppuun ripeästi. Kotimarkkinoiden toimivuus ja kotimainen kuluttajakysyntä ovat avainasemassa, jotta Suomen talous ja työllisyys saadaan käännettyä kasvu-uralle.

– Kaupan edellytykset investoida, kilpailla ja työllistää ovat oleellisia kotimarkkinoiden elpymiselle. On tärkeää, että vireillä olevat uudistukset maankäyttö- ja rakennuslain sekä alkoholilain uudistamiseksi viedään suunnitellusti loppuun. Erittäin tervetullut on myös vihdoin vakavaan keskusteluun noussut apteekkijärjestelmän uudistaminen, Päivittäistavarakauppa ry:n uusi puheenjohtaja Jorma Rauhala toteaa.

Päivittäistavara- ja tavaratalokaupan sekä Foodservice-tukkukaupan yritykset työllistävät noin 65 000 henkilöä ja investoivat kotimaahan satoja miljoonia euroja vuosittain. Kaupan alaa koskeva sääntely on tähän asti ollut Suomessa yksi OECD-maiden tiukimmista. Esimerkiksi Ruotsissa ja Virossa sääntely on alle OECD-maiden keskiarvon. Näin tiukka sääntely on Suomelle haitta sekä kilpailun että kotimarkkinoiden kehityksen kannalta. Myös Euroopan komissio on kehottanut Suomea uudistamaan vähittäiskaupan sääntelyä ja poistamaan rajoituksia.

Päivittäistavarakauppa ry:n hallitus ja jäsenet 2017

Puheenjohtaja: Varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala, Kesko Oyj
Varapuheenjohtaja: Toimitusjohtaja Lauri Sipponen, Lidl Suomi Ky

Jäsenet:
Toimitusjohtaja Juha Hellgrén, Wihuri Oy
Kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK
Kaupallinen johtaja Jaakko Mäkinen, R-kioski Oy
Johtaja Susanna Ottila, Stockmann Oyj Abp
Toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, Osuuskauppa Arina
Kauppias Markus Ranne, K-kauppiasliitto ry
Toimitusjohtaja Heikki Tynjälä, Minimanin Yhtiöt Oy
Toimitusjohtaja Heikki Väänänen, Tokmanni-konserni

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenistössä tapahtuu muutoksia vuonna 2017, kun Kesko Oyj:n vuonna 2016 ostaman Suomen Lähikauppa Oy:n jäsenyys yhdistyksessä lakkaa. Samalla yhdistykseen liittyy uutena jäsenenä Foodservice-tukkukaupan alalla toimiva Suomen Palvelutukkurit Oy.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry, puh. 0400 688 708

Päivittäistavarakauppa ry (PTY) on päivittäistavara- ja tavaratalokaupan sekä Foodservice-tukkukaupan edunvalvoja elinkeino- ja yhteiskuntapoliittisessa päätöksenteossa. Yhdistyksen jäseniä ovat Heinon Tukku Oy, Lidl Suomi Ky, M Itsenäiset kauppiaat Oy, Minimani Yhtiöt Oy, Suomen Palvelutukkurit Oy, R-kioski Oy, Ruokakesko Oy, Stockmann Oyj Abp, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Tokmanni-konserni, Wihuri Oy sekä K-kauppiasliitto ry.

Jaa julkaisu