Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi syyskuussa 2,1 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin syyskuussa 165,4 miljoonaa euroa, mikä oli 2,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2016 syyskuussa oli 22 toimituspäivää** eli saman verran kuin vuoden 2015 syyskuussa.

Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 0,7 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-syyskuussa 2016 oli 1 418,7 miljoonaa euroa, jolloin nousua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 0,7 prosenttia.

Tammi-syyskuussa 2016 oli kaksi toimituspäivää** enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2015.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy ja Wihuri Oy Aarnio

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät. Syyskuussa ei ollut arkipyhiä.

Lisätietoja:

PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liite: Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon vuosimuutos ja arvo (pdf)

Foodservice-tukkukauppa (HoReCa-tukkukauppa) vastaa vähittäiskaupan ulkopuolisesta tavaranvälityksestä. Alan suurimmat asiakasryhmät ovat hotellit, kahvilat ja ravintolat sekä julkishallinnon laitokset kuten sairaalat, koulut ja päiväkodit. Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten Foodservice-tukkukaupan kokonaismyynti (liikevaihto) vuonna 2015 oli yhteensä 1 899,5 miljoonaa euroa. Sektori on yhteiskunnallisesti merkityksellinen toimiala. Päivittäin joka toinen suomalainen käyttää sen palveluita mm. ruokaillessaan ravintoloissa sekä työpaikka- ja kouluruokaloissa. Tuoteturvallisuus ja toimitusvarmuus korostuvat Foodservice-tukkukaupassa, koska alalla toimitaan myös yhteiskunnallisesti haavoittuvissa toiminnoissa, kuten lasten- ja vanhustenhuollossa sekä sairaanhoidossa.

Jaa julkaisu