Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi kesäkuussa 2,4 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi kesäkuussa 2,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 584,5 miljoonaa euroa.
Liikevaihto laski kesäkuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 5,6 prosenttia vuodentakaisesta, kun sen sijaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 0,6 prosenttia. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto supistui 1,2 prosenttia vuoden 2015 kesäkuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi kesäkuussa 4,4 prosenttia.
Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 1,1 prosenttia vuodentakaisesta 
Liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,5 prosenttia vuoden 2015 tammi-kesäkuusta. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan supistui 1,5 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 1,1 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 1,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.
Tilaston taustatiedot
Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.
*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Anttila-ketju.
Vähittäiskauppojen aukioloaikoja säännellyt laki kumottiin 1.1.2016 alkaen, jonka jälkeen kaupat ovat saaneet vapaasti päättää aukioloajoistaan.
Lisätietoja: 
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Milka Suomalainen p. 029 551 2912
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741
Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin kesäkuussa 2016 ja 2015 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Jaa julkaisu