Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi toukokuussa 1,1 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi toukokuussa 1,1 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 569,1 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toukokuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 2,6 prosenttia vuodentakaisesta, kun sen sijaan kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto laski 0,6 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,3 prosenttia vuoden 2015 toukokuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi toukokuussa 1,6 prosenttia.

– Tavaratalo- ja hypermarketketjujen myynnin kasvun perustana on päivittäistavarakaupan kehitys. Kuitenkin myös käyttötavarakaupan myynnin lasku on selvästi hidastunut. Erityisen positiivista on pukeutumisen kaupan 2,6 % kasvu toukokuussa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto kertoo.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa 0,8 prosenttia vuodentakaisesta

Liikevaihto kasvoi tammi-toukokuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,0 prosenttia vuoden 2015 tammi-toukokuusta. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan supistui 0,7 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 1,5 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 1,3 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Anttila-ketju.

Vähittäiskauppojen aukioloaikoja säännellyt laki kumottiin 1.1.2016 alkaen, jonka jälkeen kaupat ovat saaneet vapaasti päättää aukioloajoistaan.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

  • Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin toukokuussa 2016 ja 2015 kuvioina ja taulukkoina (pdf)
Jaa julkaisu