Tuotekortti edistää paikallisten lähiruokatuotteiden käyttöä HoReCa-tukuissa ja keittiöissä

Ammattikeittiöt, HoReCa-tukut ja kaupat ovat kiinnostuneita lisäämään paikallisten elintarvikkeiden määrää tarjonnassaan. Yhteistyön edistämiseksi on kehitetty yksinkertainen tavarantoimittajan tuotekortti, joka on oivallinen tuki pienyrittäjien ja ostajien yhteistyöneuvotteluissa.

Tuotekortti on yksinkertainen arjen työkalu, joka auttaa yrittäjää miettimään oman tuotteensa vahvuuksia ennen myyntineuvotteluja. Kortissa nostetaan esiin samoja asioita, joihin ostajat kiinnittävät huomiota uusia tuotteita arvioidessaan.

– Tuotekortti on ennen kaikkea yrittäjälle tarkoitettu työkalu, kun hän valmistautuu ostajan kanssa käytäviin myyntineuvotteluihin, tähdentää projektipäällikkö Päivi Töyli Turun yliopiston Brahea-keskuksesta.

Tuotekortissa kuvataan esimerkiksi, miten tuote säilyy, miten se tilataan ja toimitetaan, sopiiko tuote erikoisruokavaliota noudattaville ja onko se luomua. Kortin on tarkoitus herättää yrittäjä pohtimaan, mitkä ovat oman tuotteen myyntivaltit ja miten tuote erottuu muista.

– Pienyritysten valmistamilla tuotteilla on oma tärkeä paikkansa kaupan valikoimissa. Vähittäiskaupassa on tuotekortista hyviä kokemuksia ja onkin erinomaista, että sama työväline on nyt entistä parempana käytössä myös pienyritysten ja HoReCa-tukkukaupan yhteistyössä, johtaja Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry:stä sanoo.

Päivittäistavarakauppa ry julkisti vähittäiskaupan tuotekortin pienten elintarvikeyritysten ja kaupan välisen yhteistyön tueksi vuonna 2012. Sittemmin huomattiin, että tuotekortti olisi hyödyllinen apuväline myös toimittaessa HoReCa-tukkujen ja ammattikeittiöiden kanssa. HoReCa tarkoittaa hotelli-, ravintola- ja catering- eli ateriapalvelualaa.

Tuotekorttia on kehitetty vastaamaan molempien ostajaryhmien tarpeisiin. Lisäksi uudessa tuotekortissa on otettu huomioon muuttuneet pakkausmerkintöjen vaatimukset.

HoReCa-tukkujen, keittiöiden ja yrittäjien yhteistyötä edistetään osana Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä -hanketta, jonka keskeiset yhteistyökumppanit ovat Päivittäistavarakauppa ry ja HoReCa-tukkutoimijat, maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry. Hanketta toteutetaan vuosina 2015–2017 ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Lataa tuotekortti täältä.
Tuotekortti löytyy myös osoitteesta www.aitojamakuja.fi.

Lisätietoja

Ilkka Nieminen, johtaja, Päivittäistavarakauppa ry
puh. 0500 422 216, ilkka.nieminen (a) pty.fi
Päivi Töyli, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus
puh. 040 189 1929, paivi.toyli (a) utu.fi

Jaa julkaisu