Juhannuksen poikkeukset aukiolossa – Näin päivittäistavarakaupat palvelevat

Juhannuksena päivittäistavarakauppojen aukioloissa on poikkeuksia. Osa päivittäistavarakaupoista, esimerkiksi pienet kaupat ja kioskit, saa kuitenkin olla auki vapaasti myös juhannuspäivänä ja juhannusaattona kello 12 jälkeen. Aukiolo kannattaa tarkistaa myymäläkohtaisesti esimerkiksi kauppojen verkkosivuilta.

Päivittäistavarakauppojen sallitut aukioloajat juhannuksena

Juhannusaatto pe 20.6.2014
Kaupat saavat olla auki klo 7-12 välillä. Alle 100 m² kaupat saavat olla vapaasti auki.

Juhannuspäivä la 21.6.2014
Kaupat ovat pääsääntöisesti kiinni, alle 100 m² kaupat saavat olla auki.

Sunnuntai 22.6.2014
Kaupat ovat auki normaalisti.

Nämä kaupat saavat olla vapaasti auki myös juhlapäivinä

• pienet päivittäistavarakaupat (enintään 100 m²) ja kioskit
• useimmat haja-asutusalueiden päivittäistavarakaupat
• huoltoasemien yhteydessä olevat, enintään 400 m² päivittäistavaramyymälät
• Ahvenanmaan kaupat.

Juhannuspöydässä grilliherkkuja ja varhaisperunaa

Juhannus on päivittäistavarakaupalle kesän tärkein ruokajuhla ja koko vuoden kolmanneksi merkittävin sesonki, jonka edelle ajavat vain joulu ja pääsiäinen. Erityisesti pienille kaupoille ja kyläkaupoille sekä muille haja-asutusalueiden myymälöille juhannus on tärkeä juhla ja lomakauden avaaja.

Perinteet näkyvät tänäkin vuonna suomalaisten juhannuspöydissä. Suosittuja juhannusherkkuja ovat grillattavat makkara- ja lihatuotteet sekä tuoreet vihannekset ja kasvikset. Grilliruokien lisäksi tarjolla on erityisesti varhaisperunoita, silliä, tilliä, mansikoita ja jäätelöä. Juhannusjuomiksi ostetaan virvoitusjuomia, olutta ja siideriä. Vilkkain myyntipäivä juhannusviikolla on keskiviikko. Myös torstaina aamupäivällä tehdään runsaasti ostoksia.

Jaa julkaisu