Ministeriö: Kuluttajat saavat tiedon kalan pyyntipäivästä myös jatkossa

Maa- ja metsätalousministeriö kertoi 15.5. esittävänsä EU-asetuksen rinnalle kansallisen vaatimuksen, että kalastustuotteista on jatkossakin ilmoitettava myös kalan pyynti- ja nostopäivä.
Pyynti- ja nostopäivä on ollut kuluttajille tärkeä tieto ja mahdollistanut kalan tuoreuden arvioinnin. Merkintävelvoite uhkasi kuitenkin poistua vuonna 2015 EU-lainsäädännöstä johtuvan elintarviketietoasetuksen muutoksen myötä.
Suomen Kalankasvattajaliitto ry, Päivittäistavarakauppa ry, Kalatalouden keskusliitto, Ruotsinkielisten maataloustuottajien keskusliitto, Maataloustuottajien keskusliitto ja Kuluttajaliitto ovat vastustaneet pyyntipäivätiedon poistamista.
– Ministeriön päätös säilyttää pyyntipäivämerkintä oli järkevä ja perusteltu. Sen avulla kauppa pystyy kertomaan kuluttajille heidän haluamansa tiedon kalan tuoreudesta, tiivistää Päivittäistavarakauppa ry:n elintarvikeasiantuntija Anna Salminen.

Jaa julkaisu