Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 2,8 % vuodentakaisesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen tammikuun liikevaihdoksi kirjattiin 554,4 miljoonaa euroa, mikä oli 2,8 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Elintarvikkeiden liikevaihto kasvoi tammikuussa peräti 6,0 prosenttia edellisvuoden tammikuusta. Käyttötavaroiden liikevaihto sen sijaan oli laskussa niin pukeutumisen kuin kodin- ja vapaa-ajankin tuoteryhmissä vähennyksen ollessa 2,1 prosenttia vuodentakaisesta, jolloin myös kaikkien käyttötavaroiden yhteenlaskettu liikevaihto laski saman verran.   

Vuoden 2014 tammikuussa oli 25 arkimyyntipäivää** eli yksi päivä edellisvuoden tammikuuta vähemmän.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: Anttila, K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni-konserni ja Minimani-yhtiöt

**Arkimyyntipäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai–lauantai) pl. arkipyhät. Tammikuussa arkipyhiä olivat 1.1.2014 sekä 6.1.2014.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Tiina Talvio p. 09 1734 2698

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin tammikuussa 2013 ja 2012 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Jaa julkaisu