Tavaratalo- ja hypermarketketjujen myynti piristyi huhtikuussa


Myyntitiedote
25.5.2011

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto uusperustanta** mukaan lukien oli huhtikuussa 606 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 9,8 prosenttia edellisen vuoden huhtikuusta.

Tavaratalokaupan tuoteryhmistä elintarvikkeiden liikevaihto kasvoi eniten, peräti 12,9 prosenttia edellisvuoden huhtikuusta. Koti- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä myynti kasvoi 7,2 prosenttia, pukeutumisessa 2,5 prosenttia ja näin ollen käyttötavaroissa yhteensä liikevaihto kasvoi 5,5 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Arkimyyntipäiviä oli vuoden 2011 huhtikuussa 24 eli yhtä monta kuin vuoden 2010 huhtikuussa.
Pääsiäinen osui sekä vuonna 2011 että vuonna 2010 huhtikuulle.

Tammi-huhtikuussa liikevaihto kasvoi edelleen

Tammi-huhtikuussa tavaratalokaupan liikevaihto uusperustanta mukaan lukien oli 2 130,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto kohosi 3,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden.

Elintarvikkeiden tuoteryhmässä myynti kasvoi 6 prosenttia tammi-huhtikuussa edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Kodin- ja vapaa-ajantuotteissa liikevaihto kasvoi 1,7 prosenttia ja ainoastaan pukeutumisen liikevaihdon kehitys jäi vaatimattomaksi myynnin laskiessa 0,3 prosenttia edellisvuoden tammi-huhtikuusta. Kokonaisuudessaan käyttötavaroiden myynti kasvoi 1,1 prosenttia.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen.

*) Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: Anttila, K-citymarket, Euromarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni-konserni ja Minimani-yhtiöt

**) Uusperustannalla tarkoitetaan sitä, että liikevaihdon tarkastelussa ovat mukana myös aloittaneet ja lopettaneet myymälät.

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin huhtikuussa ja tammi-huhtikuussa 2010 ja 2011 kuvioina ja taulukkoina.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Osmo Laine, p. 0500 448 986
Tilastokeskus, yliaktuaari Mira Kuussaari p. 09 1734 3538