Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammikuussa 0,4 % vuodentakaisesta


Myyntitiedote
4.3.2013

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto uusperustanta** mukaan lukien oli tammikuussa 539,8 miljoonaa euroa, mikä oli 0,4 prosenttia edellisvuoden tammikuuta vähemmän.

Tavaratalo- ja hypermarkettien tuoteryhmistä liikevaihto kasvoi ainoastaan elintarvikkeiden tuoteryhmässä, jossa lisäystä edellisvuoden tammikuusta kertyi 3,4 prosenttia, kun kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto puolestaan supistui 3,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto putosi jopa 10,2 prosenttia edellisvuoden tammikuusta, jolloin kaikkien käyttötavaroiden yhteenlaskettu liikevaihto väheni 5,6 prosenttia vertailuajankohdastaan.

Vuoden 2013 tammikuussa oli 26 arkimyyntipäivää eli yksi päivä edellisvuoden tammikuuta enemmän.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*) Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: Anttila, K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni-konserni ja Minimani -yhtiöt

**)Uusperustannalla tarkoitetaan sitä, että liikevaihdon tarkastelussa ovat mukana myös aloittaneet ja lopettaneet myymälät.

Lisätietoja:

PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Tiina Talvio p. 09 1734 2698
      
Liitteet:

Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin tammikuussa 2013 ja 2012 kuvioina ja taulukkona (pdf).