Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski marraskuussa 0,3 % vuodentakaisesta


Myyntitiedote

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen marraskuun liikevaihto supistui 0,3 prosenttia vuodentakaisesta, kun liikevaihdon arvoksi kirjattiin 618,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihto väheni pukeutumisen ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmissä, kun taas elintarvikkeiden liikevaihto kohosi hieman. Pukeutumisen liikevaihto supistui 2,7 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto 2,0 prosenttia viime vuoden marraskuusta. Kaikkien käyttötavaroiden yhteenlaskettu liikevaihto laski siten 2,2 prosenttia vuodentakaisesta. Elintarvikkeiden liikevaihto sen sijaan kohosi 1,1 prosenttia edellisvuoden marraskuuhun verrattuna.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen tammi-marraskuun liikevaihto laski 0,6 prosenttia vuodentakaisesta

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihdoksi summautui kuluvan vuoden tammi-marraskuussa 6 360,2 miljoonaa euroa, mikä oli 0,6 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto väheni 5,6 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto 4,3 prosenttia viime vuodesta. Tällöin kaikkien käyttötavaroiden yhteenlaskettu liikevaihto väheni 4,7 prosenttia edellisvuoden tammi-marraskuusta. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto puolestaan kohosi 2,2 prosenttia vuotta aiemmasta.

Vuoden 2013 marraskuussa oli 25 arkimyyntipäivää eli saman verran kuin vuoden 2012 marraskuussa. Myös tammi-marraskuussa 2013 oli yhtä monta arkimyyntipäivää viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*) Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: Anttila, K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni-konserni ja Minimani-yhtiöt

Lisätietoja: 

PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708
Tilastokeskus, aktuaari Tiina Talvio p. 09 1734 2698

Liitteet:

Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin marraskuussa 2013 ja 2012 kuvioina ja taulukkoina.