Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammikuussa 1,5 %


Myyntitiedote
1.3.2011

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto uusperustanta** mukaan lukien oli tammikuussa 511,0 miljoonaa euroa. Liikevaihto nousi 1,5 prosenttia edellisen vuoden tammikuusta.

Tuoteryhmittäin tarkasteltuna elintarvikkeiden liikevaihto kasvoi eniten. Elintarvikkeiden myynti kasvoi vuoden takaiseen ajankohtaan nähden 3,3 prosenttia. Tarkasteltaessa käyttötavaroita yhteensä, voidaan todeta niiden liikevaihdon laskeneen 0,8 prosenttia vuoden 2010 tammikuusta. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto oli lähes samalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin, mutta pukeutumisen tuoteryhmässä myynti laski kolme prosenttia edellisvuoden tammikuusta.

Arkimyyntipäiviä oli vuoden 2011 tammikuussa 24 eli yhtä monta kuin vuoden 2010 tammikuussa.
Uuden liikeaikalain myötä kaupan suuryksiköt ovat saaneet olla avoinna sunnuntaisin vuoden 2010 alusta lähtien.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen.

*) Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: Anttila, K-citymarket, Euromarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni-konserni ja Minimani-yhtiöt

**) Uusperustannalla tarkoitetaan sitä, että liikevaihdon tarkastelussa ovat mukana myös aloittaneet ja lopettaneet myymälät.

Lisätietoja:
PTY, toimitusjohtaja Osmo Laine, p. 0500 448 986
Tilastokeskus, yliaktuaari Mira Kuussaari p. 09 1734 3538

Liitteet:
Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin marraskuussa ja tammi-marraskuussa 2010 ja 2011 kuvioina ja taulukkoina